Twinkle | Digital Commerce

Marc Kooiman managing director bij Miinto.nl

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:01

Miinto, een online modeplatform voor fysieke winkeliers, heeft Marc Kooiman aangesteld als managing director voor de Benelux. Kooiman werkte eerder onder andere bij de McGregor Fashion Group en bij Euretco Fashion.


Het Deense Miinto, ook actief in Noorwegen en Zweden, begon vier jaar geleden in Nederland. Op Miinto.nl zijn momenteel meer dan zeventigduizend producten te koop, van ruim tweehonderd aangesloten boetieks.

Ervaring
Volgens het bedrijf is het tijd voor de volgende fase: ‘Hiervoor is meer ervaren personeel een vereiste en om deze reden is ervoor gekozen om vanaf deze week verder te gaan met Marc Kooiman als managing director. Hij zal op verschillende manieren Miinto helpen verder te professionaliseren.’

Marc Kooiman
Marc Kooiman werkte vijf jaar bij Euretco, voor hij in 2011 aan de slag ging als commercieel directeur van Gaastra. Na ruim 12,5 jaar bij het merk van McGregor Fashion Group – thans in surseance – werkte hij de laatste jaren als strategisch en commercieel adviseur voor internationale modemerken.

RTL Ventures en Laurens Groenendijk
Voor de Nederlandse markt heeft Miinto een aparte onderneming opgericht, in partnership met RTL Ventures internetondernemer Laurens Groenendijk.