Twinkle | Digital Commerce

Kiyoh breidt uit met productbeoordelingen

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:28

Kiyoh, verzamelaar van klantbeoordelingen over webshops, bemiddelt nu ook in reviews over producten en diensten. Dit type beoordelingen komt tevens beschikbaar voor leden van Thuiswinkel.org die Thuiswinkel Waarborg Reviews inzetten.

Dat meldt de belangenvereniging op zijn website: ‘Vanaf nu is het ook mogelijk om reviews over specifieke producten en diensten te verzamelen met het Thuiswinkel Waarborg Reviewsysteem. Zo kunnen klanten, naast een beoordeling over jouw webshop, ook een beoordeling geven over een specifiek product. Hierdoor krijg je nog betere feedback van je klanten en kun je jouw aanbod beter aan laten sluiten op de wensen van je klant.’

In één keer
Het vragen van een productreview wordt gecombineerd met de review over de webshop. ‘Je hoeft de klant dus maar één keer te benaderen’, spiegelt Thuiswinkel.org voor. Een afbeelding van het product in kwestie wordt met een beschrijving getoond in het invoerscherm, zodat duidelijk is waar het om gaat. Webwinkeliers kunnen zelf besluiten of en waar ze de artikelbeoordelingen willen tonen. Productpagina´s lijken daarvoor bij uitstek geschikt.

Thuiswinkel Waarborg Reviews
Kiyoh was in 2009 naar eigen zeggen de eerste review-verzamelaar van Nederlandse bodem. Thuiswinkel.org sloot een overeenkomst met het bedrijf om begin 2014 zijn Thuiswinkel Waarborg Reviews (vanaf 12,50 per maand) te kunnen introduceren. Die worden volgens de belangenvereniging door meer dan 750 leden gebruikt.

Webshop Keurmerk
In navolging van Thuiswinkel.org sloot ook de Stichting Webshop Keurmerk een samenwerking met Kiyoh om reviews te faciliteren. De ruim vijfduizend aangesloten webshops kunnen zich sinds vijf weken aanmelden voor Webshop Keurmerk reviews. Anders dan bij Thuiswinkel.org is het systeem in de basis ‘gratis’, omdat het bij het lidmaatschap is inbegrepen. Er is ook een betaalde variant met meer opties.

Lees ook: ACM onderzoekt betrouwbaarheid online reviews (21 juni 2016)