Twinkle | Digital Commerce

Media Markt wil dat klant vakantiegeld uitgeeft aan reizen

2017-05-27
180101
  • 1:03

Media Markt speelt in op het aankomende storten van het vakantiegeld op de rekeningen van consumenten. Samen met Travelbird verkoopt de retailer vakanties, tegen een gereduceerde prijs.

‘Er heerst vakantiegekte bij Media Markt’, staat groot op de website van de keten geschreven. Consumenten kunnen hun extra centen spenderen aan verschillende soorten producten: van smartphones tot een heteluchtfriteuse.

All inclusive
Daarnaast verkoopt Media Markt nu ook reizen. ‘Van een all inclusive zonvakantie naar Fuerteventura tot een schitterende 16-daagse rondreis door Vietnam. Een citytrip naar Budapest, een e-bike-fietsvakantie in Oostenrijk en nog veel meer’, beschrijft de retailer zijn nieuwste product. Een klik op het aanbod leidt naar een pagina binnen Travelbird.nl. Het is onbekend of de samenwerking na de salesperiode wordt verlengd.

Eiland en fietsen
Media Markt duikt vaker in productcategorieën die niet direct in lijn zijn met het overige assortiment. Vorig jaar verkocht de keten een onbewoond eiland tijdens zijn winkelfestijn ‘Gekkenhuis’. Ook breidde het bedrijf zijn fysieke winkels uit met (elektrische) fietsen.

Travelbird en retailers
Media Markt is niet de eerste retailer die in zee gaat met reisbedrijf Travelbird. Hema, Makro en Albert Heijn verkochten al eerder (tijdelijk) vakanties van de pure player.