Twinkle | Digital Commerce

Kanshebbers Europese Entrepreneurial Award bekend

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:23

E-commerce bedrijven uit veertien landen dingen eind deze maand in Barcelona mee naar de Entrepreneurial Award, een van de drie uit te reiken European E-commerce Awards. De vertegenwoordigers van elf landen zijn inmiddels bekend.

‘Met deze award huldigen we de e-commerce bedrijven met de meest innovatieve, baanbrekende, slimme, game-changing operaties in Europa’, schrijft de organisatie over de onderscheiding die Bol.com twee jaar geleden kreeg. Vorig jaar ging de award naar MicksGarage, uit Ierland.

De kanshebbers
Namens Nederland zal VidaXL zich op 31 mei aan de jury presenteren. Hieronder vindt u de elf kanshebbers die nu bekend zijn, achter de naam van het land dat ze vertegenwoordigen:

Finland: Vaisala Oyj
Frankrijk: La Belle Assiette
Griekenland: Public
Groot-Brittannië: Buyagift
Ierland: Harvey Norman
Nederland: Vida XL
Noorwegen: Onepiece.com
Portugal: Chic By Choice
Spanje: Wallapop
Tsjechië: Rohlik.cz
Zwitserland: Farmy.ch

De Belgische, Deense en Italiaanse belangenverenigingen voor e-commerce ondernemers moeten hun afvaardiging nog bekend maken. Alle deelnemende landen zijn met één lid vertegenwoordigd in de jury.

Omnichannel Award
Naast de Entrerpreuneurial Award worden tijdens de Global E-commerce Summit in Barcelona nog twee European E-commerce Awards uitgereikt. Adidas, Decathlon, Ikea, Nike en Topshop zijn genomineerd voor de Omnichannel Award. Deze bedrijven bedienen de klant het beste via verschillende kanalen. Vorig jaar werd deze onderscheiding een prooi voor het Nederlandse SuitSupply, marketingdirecteur Martijn van der Zee zit nu in de jury.

Pure Player Award
De lijst met kanshebbers voor de Pure Player Award biedt ook aansprekende namen: HelloFresh, Made.com, Vente-privee.com, Yoox en Zalando dingen mee. Deze vakprijs gaat naar de beste online winkelier.

Lees ook: MicksGarage: marktplaatsen als springplank (24 september 2015)