Twinkle | Digital Commerce

Barcelona: algeheel verbod op dark stores

2023-01-30
1000562
  • [nieuws]
  • 0:59

De gemeenteraad van de Spaanse stad Barcelona heeft besloten dat alle dark stores van de daar aanwezige flitsbezorgers de deuren moeten sluiten. ‘We zijn de overlast beu.’

In de stad staan 21 dark stores van bedrijven als Getir, Gorillas en Glovo. Die dark stores bevinden zich vooral in het centrum en de overlast die daarmee gepaard gaat is de gemeente een doorn in het oog. Daarom is nu besloten om – als eerste Europese stad – de dark stores definitief een halt toe te roepen. ‘We zijn de overlast beu. We willen de kwaliteit van leven in de wijken herstellen. Voor alle inwoners en voor alle traditionele buurtsupers’, zo valt in een verklaring te lezen.

De dark stores moeten nu worden omgebouwd tot magazijnen of lokale supermarkten. Europese steden worstelen al langer met flitsbezorgers en hun dark stores, die in korte tijd razendsnel opkwamen. In Nederland hebben verschillende gemeenten ook problemen met overlast en de locaties van de dark stores. Tot een algeheel verbod is het echter nog niet gekomen.

De flitsbezorgers die actief zijn in Barcelona willen niet reageren op het besluit.