Twinkle | Digital Commerce

‘Onenigheid tussen Zalando-investeerders’

2017-05-27
180102
  • [nieuws]
  • 0:57

Investeerder Kinnevik heeft zijn twee vertegenwoordigers uit de raad van toezicht van Rocket Internet gehaald. De reden zou een meningsverschil zijn over de investeringen die de partijen gezamenlijk doen in e-commerce bedrijven, waaronder Zalando.

Kinnevik is met 13 procent na de Samwer-broers (38 procent) de grootste aandeelhouder in Rocket Internet. Samen staken ze de afgelopen jaren flink wat groeigeld in e-commerce initiatieven als Zalando en HelloFresh.

Beursgang HelloFresh
Sinds enige tijd is er echter gerommel aan de top. Kinnevik zou bijvoorbeeld de beursgang van HelloFresh in Frankfurt hebben tegengehouden, wat nog steeds ontkend wordt door de Samwer-broers.

Belangenconflict
De vertegenwoordigers van Kinnevik zijn nu teruggetrokken vanwege het gevaar voor een belangenconflict, aldus het Duitse Manager Magazin. Kinnevik zal volgens persbureau Reuters uiteindelijk sowieso een eigen weg kiezen, omdat de investeringsmaatschappij zich wil richten op initiatieven in onderwijs, financiële technologieën en gezondheidszorg. Kinnevik is nog wel vertegenwoordigd in de raad van toezicht van Zalando.

Lees ook:
Rocket Internet wil e-commerce groepen op de beursvloer (22-5-2015)