Twinkle | Digital Commerce

Yankee-fans laten snacks bij stadionstoel bezorgen

2017-05-27
180101
  • 1:03

Sportliefhebbers in het Amerikaanse Yankee Stadium kunnen hun snacks voor tijdens de wedstrijd vanuit hun luie stoel bestellen. De items worden dan in het stadion bezorgd dankzij mobiele technologie van VenueNext.

VenueNext heeft een aparte app ontwikkeld voor het Yankee Stadium. Daarin kunnen bezoekers hun kaartjes voor een wedstrijd kopen en informatie vinden over het openbaar vervoer. Ook worden mensen die voor het eerst naar het Yankee Stadium komen via een beacon-connectie mobiel de weg gewezen naar hun plek.

Niet alle stoelen
Een extra optie is nu het mobiel bestellen van snacks en dranken tijdens de wedstrijd. Dit geldt in eerste instantie voor 10.000 plekken, of een vijfde van het totale stadion, meldt Mobile Commerce Daily. De app moet nog verder geoptimaliseerd worden voordat alle 54.251 bezoekers gebruik kunnen maken van de dienst.

VR tijdens kaartverkoop
De entertainmentmarkt maakt steeds meer gebruik van nieuwe technologieën om meer beleving rond sportwedstrijden of concerten te creëren. Ticketaanbieder StubHub past bijvoorbeeld virtual reality toe om mobiele klanten in 3D te tonen waar hun zitplek zich bevindt in een concertgebouw. Daarmee kunnen liefhebbers van muziek en sportwedstrijden direct zien hoe het zicht vanaf hun gekozen stoel is.