Twinkle | Digital Commerce

‘Groupon wil overgenomen worden’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:08

Groupon heeft een investering van 250 miljoen dollar gekregen van investeringsmaatschappij Atairos, opgericht door de cfo van telecombedrijf Comcast. Analisten zetten vraagtekens bij de samenwerking en denken dat Groupon zichzelf hiermee positiever in de etalage zet.

In februari kocht Alibaba een aandeel van 5,6 procent in Groupon, om van de Amerikaanse markt te kunnen leren. Nu Comcast via Atairos in de online discounter investeert, melden beide partijen dat het groeigeld bedoeld is om ‘strategische partnership mogelijkheden te onderzoeken’.

Voordelen onbekend
Vreemd, vinden Amerikaanse analisten. Een analist van investeringsbedrijf Wedbush Securities zegt dat het onduidelijk is wat de voordelen voor Atairos zijn. ‘Ik denk niet dat het een goede strategische fit is voor Comcast’, zegt hij tegen Internet Retailer. ‘Ik betwijfel vooral of er strategische partnerships uit deze deal komen. Groupon is denk ik - nog zonder resultaat - op zoek naar een koper en probeert met deze investering geld terug te geven aan zijn aandeelhouders. This is the closest they can get at least right now.’

Verloren waarde
Groupon heeft inmiddels 86 procent van zijn waarde verloren sinds de beursgang vier jaar geleden. In het laatste omzetrapport (pdf) van Groupon over 2015 blijkt dat het bedrijf vorig jaar 3 procent in opbrengst groeide en 5 procent minder winst boekte dan in 2014.