Twinkle | Digital Commerce

Amazon’s betaalknop ook voor e-commerce dienstverleners

2017-05-27
180101

Amazon neemt een nieuwe stap voor zijn eigen betaalservice Pay with Amazon. De pure player biedt nu ook e-commerce dienstverleners de mogelijkheid om de betaaloptie op te nemen in hun standaard pakket aan retailklanten.

Amazon presenteerde twee jaar geleden zijn service Login and Pay with Amazon, afgekort Pay with Amazon. Met de service, feitelijk een koppeling van het al langer bestaande Amazon Payments en Login with Amazon, zouden merchants ‘miljoenen Amazon-klanten tot hun klanten maken’. In oktober 2015 werd de optie beschikbaar in mobiele apps van externe retailers.

Versus PayPal
Nu zijn ook de e-commerce dienstverleners uit de Verenigde Staten, Duitsland, Groot-Brittannië en Japan aan de beurt. Zij kunnen zich aansluiten bij het Amazon Payments Partner Program om tools te verkrijgen voor hun eigen pakket aan merchants. Met de nieuwe stap versterkt Amazon zijn concurrentiepositie tegenover PayPal, dat ook al bij veel e-commerce toeleveranciers geïntegreerd is.

23 miljoen shoppers
Begin dit jaar meldde Amazon dat 23 miljoen consumenten met een Amazon-account via de Pay with Amazon-button in andere webwinkels betalen. Dat is zo’n 8 procent van alle 294 miljoen leden die de pure player momenteel heeft in 170 landen.