Twinkle | Digital Commerce

Ticketmaster wil integratie in andere muziekapps

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:54

Ticketmaster is een samenwerking aangegaan met de Amerikaanse app voor lokale muziekinformatie Bandsintown. Dankzij dit partnership kunnen muziekliefhebbers sneller mobiel hun tickets kopen voor een concert in de buurt.

Bandsintown biedt informatie over de favoriete band of artiest van de gebruiker. Ook laat de app zien welke artiesten interessant zijn om te volgen, op basis van een scan van de persoonlijke muziekbibliotheek van de gebruiker in iTunes, Spotify, Rdio, Pandora of Google Play.

API
Daarnaast geeft Bandsintown aan wanneer de favoriete band of artiest in de buurt optreedt. Daar wil Ticketmaster nu op aanhaken door een API voor externe apps beschikbaar te stellen. Bandsintown is de eerste applicatie die Ticketmaster integreert, en vele apps zullen de komende tijd volgen, laat Ticketmaster aan Techcrunch weten.

One-stop shop
Zo wil Ticketmaster een one-stop shop worden voor het digitaal kopen van tickets voor concerten. Dankzij de samenwerking met Bandsintown bereikt het bedrijf zo’n 23 miljoen - voornamelijk Amerikaanse - geregistreerde lokale concertgangers.