Twinkle | Digital Commerce

Perry Sport en Aktiesport in Britse handen

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:06

Perry Sport en Aktiesport hebben een nieuwe eigenaar gevonden in JD Sports. De ketens van Unlimited Sports Group gingen eerder dit jaar failliet en maken nu een doorstart. De meeste banen blijven behouden.

JD Sports deed vorige week een concentratiemelding bij de ACM voor de overname van Perry Sport en Aktiesport. Er is inmiddels een overeenkomst bereikt, maar deze moet nog wel worden goedgekeurd door de ACM. Dat gebeurt waarschijnlijk deze week.

Baan behouden
De Britse overnamekandidaat - de enige volgens de curator - is al in ons land actief, met vijftien winkels en de e-commerce site Jdsports.nl. Het is nog niet bekend hoeveel fysieke winkels van de twee sportketens daar nu bij komen. Een groot deel van het winkelpersoneel behoudt zijn baan, net als veel medewerkers op het hoofdkantoor in Amsterdam, zo staat in een persbericht. Zowel de fysieke winkels als de webshops Perrysport.nl en Aktiesport.nl bleven na het faillissement gewoon open.

Problemen door V&D en Macintosh
De financiële problemen van Unlimited Sports Group, de nummer 101 in de Twinkle100, hielden verband met de faillissementen van V&D en Scapino-eigenaar Macintosh. Scapino, doorgestart onder Ziengs, nam enkele weken geleden overigens de shop-in-shops van Aktiesport (op de vloer van Scapino) over.