Twinkle | Digital Commerce

Decathlon gaat next day bezorgen vanuit België

2017-05-27
180101
  • 1:07

Decathlon maakt gebruik van de nieuwe Belgische nachtwerkregeling door Nederlandse weborders vanuit een dc in België te bezorgen. Nu doen orders er twee dagen over om vanuit Frankrijk te komen, straks wordt dit next day delivery.

In België waren bedrijven tot voor kort verplicht om ’s avonds om acht uur het werk neer te leggen. Buitenlandse webwinkels (vooral uit Nederland) konden hierdoor omzet wegsnoepen van Belgische e-commerce ondernemers, omdat zij wel ’s avonds laat en ’s nachts orders verwerken en zo sneller kunnen leveren aan consumenten.

Voluit voor gaan
‘Nu het regelgevende kader er is, willen we er bij Decathlon voluit voor gaan’, zegt Herman Van Beveren, ceo van Decathlon België, tegen De Tijd.’ Enerzijds weten we uit ervaring in het buitenland dat de garantie van “levering morgen” de online verkoop sterk doet stijgen. Anderzijds zijn er bij Decathlon voldoende werknemers die vrijwillig in de formule van het nachtwerk willen stappen’. Daarover moet nog wel gesproken worden met de vakbonden.

Nieuw magazijn
Decathlon ziet kansen om een nieuw magazijn te bouwen in het Belgische Willebroek. Hier is het bedrijf al aanwezig met een dc van 35.000 vierkante meter. De levering vanuit België aan Belgische en Nederlandse klanten moet honderd extra banen opleveren.