Twinkle | Digital Commerce

Proef met contactloze bezorging in Zweedse woningen

2017-05-27
180101
  • 1:01

Supermarktketen ICA en koeriersbedrijf PostNord bezorgen verse boodschappen bij consumenten in de koelkast als zij niet thuis zijn. De Zweedse ondernemingen voeren een test uit met het smartphone voordeurslot Glue.

In Stockholm testen momenteel twintig huishoudens de nieuwe dienst. Een koerier doet zijn schoenen uit en levert de online bestelde versartikelen in de koelkast van de klant. Daarna sluit hij de woning weer af met zijn smartphone.

Controleerbaar risico
Consumenten kunnen anderen via Glue - 249 dollar aanschafkosten - tijdelijk toegang geven tot de woning, waardoor in-huis levering mogelijk is. ‘Ik ben niet bang dat er iets uit mijn woning wordt gestolen’, zegt een proefpersoon tegen The Wall Street Journal. ‘Ik zal ook niet mijn diamanten ring laten rondslingeren. Het is een controleerbaar risico.’

Volvo als pick up point
De toegang tot de woning van klanten zal het aantal mislukte bezorgpogingen sterk kunnen terugdringen. Tot de Zweedse noviteiten op dit gebied behoort ook een twee jaar oude proef met bezorgen in Volvo’s. De koerier krijgt een digitale sleutel van de auto die hem tijdelijk toegang biedt tot de achterbak voor levering van artikelen.