Twinkle | Digital Commerce

3SI verkoopt zijn webwinkels

2017-05-27
180101
  • 1:06

3SI trekt de stekker uit al zijn webwinkels. De Franse dochter van de Otto Group wil zich voortaan concentreren op zijn e-commerce dienstverlening en zet zijn webshops daarom in de etalage.

Afgelopen zomer deed 3SI al drie webwinkels van de hand, te weten kledingshop Blancheporte, modewebwinkel Venca en textielshop Becquet. Nu gaan ook Unigro (België), 3Pagen (Duitsland en Oostenrijk), Cemod (Tsjechië) en Cogemag-Excédence (Frankrijk) over de toonbank.

3Suisses
Daarnaast krijgt 3Suisses Frankrijk 'een nieuwe structuur', met veertig medewerkers (nu zijn dit 147 werknemers). 3SI sloot de Nederlandse webwinkel van dit merk al enige jaren geleden. Volgens het bedrijf zal de Belgische tak aanhaken op deze nieuwe structuur. In Franse media spreekt 3SI van een mogelijke verkoop van zijn belangrijkste retailkanaal.

Blanco starten
De Otto-dochter wil ‘blanco’ starten en zich richten op e-commerce dienstverlening via pakketdienst Mondial Relay en fulfilmentbedrijf Dispeol. Die bedrijven werden een aantal jaar geleden opgericht met de ambitie om Franse, Belgische en Duitse online retailers vanuit Noord-Frankrijk te ontzorgen op het gebied van opslag en e-fulfilment.

3SI
Het gaat al jaren niet goed met 3SI. In 2015 boekte het bedrijf een omzet van 120 miljoen euro, met een verlies van 60 miljoen euro. Sinds 2009 verloren zo’n duizend mensen hun baan door reorganisaties.