Twinkle | Digital Commerce

‘Blokker Holding zet Maxi Toys te koop’

2017-05-28
35301985
  • [nieuws]
  • 1:01

Blokker Holding zet zijn Belgische speelgoedketen Maxi Toys in de etalage. Het bedrijf wordt in de reorganisatie niet, zoals bij Bart Smit en Toys XL wel gebeurt, opgenomen in Intertoys, maar van de hand gedaan.

Blokker Holding kondigde in juni een herstructurering van zijn speelgoedafdeling aan. Bart Smit en Toys XL verdwijnen van het toneel; online komen de webwinkel Bartsmit.com en de website (zonder winkelmandje) Toys XL te vervallen, de verkoop vindt voortaan plaats op Intertoys.nl.

Maxi Toys
Bij onze zuiderburen wordt speelgoedwinkel Maxi Toys verkocht, zo melden meerdere bronnen aan De Tijd. Het bedrijf, dat nu twintig jaar deel uitmaakt van Blokker Holding, verkoopt online in België, Frankrijk, Luxemburg en Zwitserland. Ook heeft het in deze markten in totaal tweehonderd winkels en draait het naar verluidt een omzet van ongeveer 250 miljoen euro, met een brutowinst tussen de 12 en 14 miljoen euro.

Rechtszaak om herstructurering
De herstructurering in Nederland gaat niet zonder slag of stoot. Franchisers van Intertoys protesteren via de rechter tegen de ombouw van Bart Smit-winkels in hun regio. Zij zouden dan teveel concurrentie ervaren.