Twinkle | Digital Commerce

Moeder Perry Sport en Aktiesport in surseance

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:13

Unlimited Sports Group (USG), het moederbedrijf van Perry Sport en Aktiesport, heeft uitstel van betaling aangevraagd. Medewerkers van het hoofdkantoor in Amsterdam hebben dit vanmiddag te horen gekregen.

De financiële problemen zouden het gevolg zijn van het faillissement van V&D en Scapino-eigenaar Macintosh, meldt het AD. De krant heeft een brief aan het USG-personeel in handen.

Belangrijke businesspartners
‘Deze twee partijen (V&D en Scapino, red.) behoorden tot de grootste en meest belangrijke businesspartners van USG’, staat in de brief. Perry Sport had elf shop-in-shops in V&D, Aktiesport was aanwezig in 128 winkels van Scapino. Inmiddels is bekend dat V&D geen doorstart maakt, de nieuwe Scapino-eigenaar Ziengs gaat niet met Aktiesport verder.

Lastige retailmarkt
‘Deze twee gebeurtenissen die praktisch tegelijk plaatsvonden, gecombineerd met de al lastige retailmarkt waarin wij ons vandaag de dag bevinden, laten ons geen andere mogelijkheid dan vandaag uitstel van betaling aan te vragen voor USG Holding’, schrijft het management aan de medewerkers. ‘Wij doen dit met grote teleurstelling en pijn in ons hart.'

Retailinnovaties
Met een online omzet van 7,9 miljoen euro in 2014 bezet Unlimited Sports Group plek nummer 101 in de laatste Twinkle100. De onderneming liep geregeld voorop met retailinnovaties, zoals de aangehaalde samenwerking met Scapino en de plaatsing van bestelzuilen in winkels. Die waren al snel belangrijker voor de omzet dan Perrysport.nl en Aktiesport.nl. Op de sites wordt overigens niet over de huidige situatie gesproken.