Twinkle | Digital Commerce

Bol.com slaat eerste paal van eigen dc

2017-05-27
180101
  • 1:04

Bol.com is gestart met de bouw van zijn eerste eigen distributiecentrum. De eerste (blauwe) paal van de omgerekend acht voetbalvelden grote nieuwe locatie ging gisteren de grond in op bedrijventerrein Haven Acht in Waalwijk.

Uiteindelijk krijgt Bol.com 135.000 vierkante meter aan vloeroppervlak erbij, met mogelijkheid tot uitbreiding. De pure player beheert de grond, het pand en de apparatuur, Docdata ‘zal op de nieuwe locatie eveneens zorg dragen voor het personeel en de dagelijkse leiding’, meldt Bol.com in een persbericht.

Jaar wachten
De bouw gaat ongeveer een jaar duren, waarna de logistieke systemen nog moeten worden geïnstalleerd. In de tweede helft van 2017 opent het nieuwe dc zijn deuren.

Ander bedrijf
Bol.com bedient steeds meer kopers, die steeds vaker bestellen uit een steeds breder assortiment van steeds meer volumineuze producten als hondenmanden, dozen Pampers en decoupeerzagen. Met de introductie van ‘Logistiek via Bol.com’ kunnen bovendien ook andere winkeliers hun pakjes laten opslaan in Waalwijk. Dit wordt eind dit jaar uitgebreid met volledige ‘multichannel fulfilment’. ‘We zijn in die zestien jaar een ander bedrijf geworden’, aldus directeur Daniel Ropers afgelopen zomer.

Lees ook:
‘Bol.com krijgt flinke korting op bouwgrond nieuw dc’ (13-1-2016)