Twinkle | Digital Commerce

Etsy met pop-up shop in twee Franse warenhuizen

2017-11-08
180101
  • 1:01

Etsy opent een pop-up winkel in twee grote warenhuizen in Parijs. Franse verkopers van handgemaakte artikelen en vintage fashion krijgen tijdelijk een eigen plekje in een vestiging van Galeries Lafayette en BHV Marais.

Van 13 april tot 7 mei zijn de producten van de Etsy-verkopers te vinden in BHV Marais en van 6 juni tot eind december op de zesde etage van Galeries Lafayette op Boulevard Haussmann. Albine Commissaire, brand director van de warenhuizen, zegt daarmee in te spelen op de behoefte aan ‘slow fashion’.

Eigen pop-up shop
Etsy was eerder in Frankrijk te vinden met een eigen pop-up shop. Daar bekeken volgens Fashionunited 35.000 bezoekers de creaties van tweehonderd merchants. Deze tijdelijke winkel werd ook opgezet in Amsterdam.

Macy’s, Nordstrom, West Elm
Het is wél de eerste keer dat Etsy fysiek opent binnen een keten in Europa. In de Verenigde Staten werkt de marktplaats samen met Macy’s New York (‘the world’s largest store’), Nordstrom en West Elm. Daarnaast probeert de marktplaats zijn merchants aan meer offline verkeer te helpen door ze in kaart te brengen in verschillende (Amerikaanse) digitale stadsgidsen.