Twinkle | Digital Commerce

Amazon laat al zijn producten door particulieren bezorgen

2017-05-27
180101
  • 1:12

Amazon wil nu ook particulieren met eigen vervoer inzetten voor het bezorgen van niet-Prime Now-orders. Het gaat om ruim 200 miljoen producten op Amazon.com, in tegenstelling tot de tienduizenden artikelen die geschikt zijn voor Prime Now.

Amazon postte in december al diverse vacatures voor medewerkers die ‘geschiedenis kunnen schrijven’ met het Amazon Flex-programma. Onder de naam Amazon Flex bezorgen particulieren sinds eind vorig jaar online bestelde producten voor de same hour delivery dienst Prime Now.

Standaardbestellingen
Amazon Flex moet nu worden uitgebreid naar alle Amazon-artikelen. Volgens Reuters ontvingen drie Amazon Flex-chauffeurs in Texas een uitnodiging om zich aan te melden voor de levering van ‘standaardbestellingen’.

18 dollar per uur
Koeriers moeten een vierdeursauto in bezit hebben (sedan of groter) en zelf voor hun verzekering en benzine betalen. Daar staat een instap fee van 18 dollar per uur tegenover en de vrijheid om zelf te bepalen wanneer zij pakketten bezorgen. Dit kan zeven dagen per week van acht uur ’s ochtends tot vier uur ’s middags. De huidige Flex-chauffeurs krijgen tussen de 18 en 25 dollar per uur en hebben minder controle over hun werkschema.

Fulfilment
Later dit jaar moet het mogelijk worden om voor beide diensten (standaard én Prime Now) te bezorgen. Chauffeurs kunnen de pakketten ophalen bij grote fulfilmentcentra voor de standaardorders en de kleinere magazijnen voor Prime Now.