Twinkle | Digital Commerce

Alibaba helpt plattelanders aan online business

2017-05-27
180101
  • 1:02

Alibaba is een strategische samenwerking aangegaan met China’s National Development and Reform Commission (NDRC) om e-commerce een push te geven op het Chinese platteland. De komende jaren moeten veel meer niet-stedelingen online gaan verkopen.

Alibaba rolt de komende drie jaar driehonderd pilot programma’s uit buiten de steden. De pure player wil de 300 miljoen Chinezen die voor werk van het platteland naar de stad zijn verhuisd helpen om weer terug te gaan naar hun thuishaven. Zij komen hier nu slechts één keer per jaar tijdens het Chinees Nieuwjaar.

Rural Taobao
Veel kleine plaatsen zijn door de enorme migratie spookdorpen geworden. Alibaba wil mensen stimuleren om in hun geboortedorp een online bedrijf op te starten via het Rural Taobao-platform. Momenteel wordt minder dan 10 procent van de digitale orders naar het platteland verzonden.

Les in online winkelen
De komende drie tot vijf jaar wordt het aantal Alibaba-servicecentra op het platteland uitgebreid van 12 duizend naar ruim 100 duizend locaties. In deze centra staan computers met een internetverbinding, geven jonge partners van Alibaba training in online winkelen en online verkopen en worden bestelde pakketten bezorgd.