Twinkle | Digital Commerce

Takeaway.com gaat zelf bezorgen in Duitsland

2017-05-27
180101
  • 0:54

Takeaway.com, het Nederlandse moederbedrijf van bestelsite Thuisbezorgd.nl, heeft het Duitse Food Express gekocht. Het bedrijf wordt omgedoopt tot Lieferando Express, afgeleid van bestelsite Lieferando.de.


Lieferando.de zelf werd in het voorjaar van 2014 overgenomen door Takeaway.com. Daarmee verstevigde de nummer 5 van de Twinkle100 zijn stempel op de Duitse markt voor maaltijdbestellingen.

Maaltijden bezorgen
Takeaway.com gaat via de overname van vandaag - bedragen worden niet genoemd - zelf maaltijden bezorgen bij onze oosterburen. Food Express is momenteel actief in Berlijn, München, Hamburg, Keulen, Frankfurt, Düsseldorf en Stuttgart.

Bazooka
Jitse Groen, oprichter en voorman van Takeaway.com, liet onlangs weten dat zijn bedrijf dit jaar nog winstgevend kan zijn. Dat is eerder dan hij eerder afgelopen zomer nog dacht. Met een enorm marketingbudget probeert Takeaway.com de Duitse markt nu voor zich te winnen. Groen: ‘We noemen het onze bazooka’.

Betaalkosten
Thuisbezorgd.nl (o.a.) werd vorige week publiekelijk op de vingers getikt door de ACM, omdat het bedrijf te veel betaalkosten doorrekende aan klanten. Inmiddels heeft de bestelsite maatregelen genomen.