Twinkle | Digital Commerce

Thuisbezorgd.nl gaat nu ook in eigen land zelf bezorgen

2017-05-27
180101
  • 1:14

Thuisbezorgd.nl gaat zelf bezorgen in Amsterdam en Den Haag. Het bedrijf heeft daartoe de Amsterdamse startup Tante Bep overgenomen. De eigen bezorgdienst loopt sinds januari ook al in acht Duitse steden dankzij een overname van Food Express.

Thuisbezorgd.nl gaat voortaan onder eigen vlag voor de restaurants van Tante Bep bezorgen. Het bedrijf hoopt met zijn eigen dienst meer ‘normale restaurants’ aan zich te binden, naast de ruim zesduizend bezorgrestaurants (afhaalmaaltijden). 'Nagenoeg alle restaurants op Thuisbezorgd.nl hebben hun eigen bezorgers in dienst, wij zullen dus niet direct voor alle zesduizend restaurants gaan bezorgen. Het is vooral bedoeld voor nieuw aanbod', zegt een woordvoerder tegen Twinkle.

Home Dining
Thuisbezorgd.nl tastte de markt rond de thuisbezorging van restaurantmaaltijden al af met Home Dining. Onder deze naam leverde de onderneming van Jitse Groen via Local Express van PostNL voor restaurants die zelf nog niet bezorgen. Deze proef is enige tijd geleden stopgezet, aldus de woordvoerder.

Food Express
Moederbedrijf Takeaway.com kocht in januari het Duitse bedrijf Food Express om voor het eerst zelf de bezorgtouwtjes in handen te hebben. De eigen scooters rijden nu in acht grote Duitse steden.

Beurs
Takeaway.com lijkt aan een beursgang van 1,1 miljard dollar te werken. Het bedrijf spreekt volgens Bloomberg met adviseurs om nog dit jaar de beursvloer te betreden. Groen toonde zijn interesse in een beursgang vorig jaar al in een interview met RTL.