Twinkle | Digital Commerce

Sephora ondersteunt startups met vrouw aan het roer

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:01

Sephora ondersteunt via een nieuw acceleratieprogramma tien beautystartups in de groei van hun business. Eén voorwaarde: de ceo is een vrouw. Zij krijgt belangrijke mentoren uit de cosmeticabranche toegewezen.

Het Sephora Accelerate Program, waarvan de tien deelnemende startups in maart bekend worden gemaakt, volgt op Sephora’s eigen conclusie dat 85 procent van de startups in de Verenigde Staten door mannen wordt geleid. Het aantal vrouwelijke ceo’s moet de komende vier jaar via het programma worden verhoogd met vijftig beautystartups.

Connecties
Sephora biedt de kandidaten een kleine portemonnee, gevuld met 2,500 dollar. Het meeste voordeel moeten de vrouwen halen uit de connecties in de cosmeticawereld die ze via het programma opdoen.

Demo Day
In augustus vindt Demo Day plaats in San Francisco, de dag waarop de directeuren hun bedrijf pitchen voor investeerders. De vrouwen worden daarna nog tot 31 december ondersteund in de groei van hun business.

Startupbootcamp
In Amsterdam vindt sinds enkele jaren een e-commerce programma van het internationale Startupbootcamp plaats. De bedrijven in dit programma worden begeleid door mentoren vanuit onder andere Bol.com en Albert Heijn (onder contract via Ahold) en Centraal Beheer.