Twinkle | Digital Commerce

Startupbootcamp E-commerce in converteeerbare obligaties

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:14

Alle ondernemingen die deelnemen aan acceleratieprogramma Startupbootcamp E-commerce krijgen een nieuwe mogelijkheid om kapitaal te genereren. Het gaat om converteerbare obligaties, kortlopende leningen die later kunnen worden omgezet in een aandelenbelang.

Startupbootcamp E-commerce, gevestigd in Amsterdam, claimt een Nederlandse primeur met de zogenoemde convertibles. Uit het persbericht: ‘Deze manier van financiering is in de Verenigde Staten steeds populairder geworden voor zowel startups als angel investors die willen investeren voordat de startups de accelerator verlaten.’

Tot 100.000 euro extra
Per bedrijf komt door de converteerbare obligaties tussen de 70.000 en 100.000 euro extra beschikbaar voor deelnemende startups, bovenop de basisinvestering van 15.000 euro bij toelating. Voor het acceleratieprogramma, dat in oktober voor de tweede keer van start gaat, kunnen e-commerce startups zich nog tot 7 augustus inschrijven.

Tractie
Patrick de Zeeuw, mede-oprichter van Startupbootcamp, laat optekenen: ‘Wij willen dat onze startups zich volledig kunnen concentreren op hun groei, marketing en business development om vroege tractie in de markt te krijgen. Door het aanbieden van convertibles hebben ze niet alleen meer tijd voordat ze hun financieringsronden moeten beginnen, ze kunnen ook betere voorwaarden overeenkomen met de investeerders.’

Acceleratieprogramma
Startupbootcamp, opgezet in Kopenhagen, organiseert internationale acceleratieprogramma’s voor veelbelovende jonge bedrijven. Zij krijgen toegang tot een netwerk van experts in een intensief traject van drie maanden. Daarna presenteren de deelnemers hun bedrijf op ‘Demo Day’ aan investeerders. Onze hoofdstad biedt de thuisbasis voor het e-commerce programma van Startupbootcamp.