Twinkle | Digital Commerce

Financieel directeur Bol.com vertrekt

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:07

Bol.com ziet zijn financieel directeur Marijn de Wit vertrekken. Na zeven jaar besluit het directielid de stap te maken naar de functie chief financial officer (cfo) van Stage Entertainment.

De Wit, die vorig jaar 'cfo van het jaar' werd gekroond, was sinds januari 2009 bij Bol.com verantwoordelijk voor de bedrijfsonderdelen Accounting, Risk & Compliance, Controlling, Human Resources & Recruitment, Facility Management en Legal. Het proces voor de opvolging van Marijn is reeds in volle gang, schrijft de pure player in een persbericht. Vanaf maart moet er een ander op zijn directiestoel zitten.

Lovende woorden
Directeur Daniel Ropers spreekt lovend over De Wit: ‘In de afgelopen jaren is onder aansturing van Marijn versneld geïnvesteerd in het verbeteren van onze winkel. Daarnaast is de financiële besturing aangepast naar de behoefte van onze jonge, hard groeiende en dynamische organisatie. Het is daarbij gelukt om een sterke versnelling van de groei te realiseren waarbij onze cultuur en werkwijze zijn behouden. In 2009 leidde en structureerde Marijn het overnameproces door Cyrte Investments en NPM Capital en in 2012 de aansluiting bij Ahold; een belangrijke randvoorwaarde voor succes in de toekomst’, zegt hij.

Marketingdirecteur
Vorig jaar zomer nam marketingdirecteur Michel Schaeffer na vijftien jaar afscheid van Bol.com. Hij wil zich gaan richten op startups. Margaret Versteden volgde hem op.