Twinkle | Digital Commerce

Aldi opent eerste webwinkel

2017-11-11
180101
  • 1:15

Aldi heeft voor het eerst een webwinkel geopend, voor de Britse markt. De supermarktketen verkoopt hier meer dan negentig verschillende wijnen. In het tweede kwartaal komen daar non-food items als gereedschap en fietsapparatuur bij.

De Britse webwinkel dient als proeftuin voor andere markten. Naast wijnbestsellers, die ook in de winkel verkrijgbaar zijn, verkoopt Aldi online only flessen, schrijft The Guardian. Later dit jaar komen daar zogenaamde Specialbuys bij; artikelen uit het non-food assortiment.

Bezorgkosten
Online orders boven de 50 pond worden binnen drie tot vijf werkdagen gratis thuisbezorgd bij Britten, huishoudens uit Noord-Ierland zijn uitgesloten. Onder de besteldrempel is de levering 3 pond. Om de lancering van de webshop te vieren, bezorgt Aldi de wijnen de komende periode gratis. Ook werkt de super samen met CollectPlus voor het afhalen van orders bij pick up points.

Belangrijke stap
‘Online verkoop is een belangrijke stap vooruit in onze business’, zegt Matthew Barnes, topman van Aldi UK, tegen de krant. ‘We verkopen allereerst wijn, omdat dat een product is waar onze klanten snel warm voor lopen online.’ Barnes bevestigde de komst van de Britse webwinkel al in september.

E-commerce bij Lidl
Concurrent Lidl, vaak in één adem genoemd met Aldi, maakt zich op voor een uitbreiding van zijn e-commerce activiteiten in de lage landen. De discounter verkoopt hier alleen wijnen, reizen en foto’s online, in België nog niets. Op de Duitse thuismarkt is, anders bij Aldi, het webassortiment enorm.