Twinkle | Digital Commerce

Vimodos maakte tonnen verlies

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:15

Vidala, voormalig eigenaar van ‘online modestad’ Vimodos, heeft jarenlang forse verliezen gedraaid. Het faillissement van Vidala werd begin december uitgesproken. Opmerkelijk, ook volgens de curator: een maand daarvoor werd vlaggenschip Vimodos verkocht.

Het eerste openbare faillissementsverslag (pdf) van Vidala is gepubliceerd op de site van Fort Advocaten. Curator Derk van Geel is aan dat Amsterdamse kantoor verbonden. Een optelsom leert dat de geleden verliezen tussen 2010 en 2014 optelden tot meer dan zeven ton in euro’s.

De cijfers over 2015 ontbreken nog. Uit het verslag blijkt verder dat Vidala’s verlies van ruim drie ton in 2014 hoorde bij een jaaromzet van iets meer dan 1,8 miljoen euro.

Vimodos verkocht
Het faillissement werd op 8 december uitgesproken. Vimodos was toen net verkocht aan Sventex Katwijk B.V., het bedrijf achter Moderepubliek.nl. In het verslag, ondertekend op 12 januari jl, is te lezen dat er een bedrag van 9.555,67 euro op Vidala’s faillissementsrekening staat.

Overgenomen sites
Behalve van Vimodos was Vidala eigenaar van een groot aantal uit failliete boedels overgenomen websites, waaronder Jeansandfashion.com, Label54.nl, Bullsandbirds.com en Jeansonline.nl. De eerste drie domeinen verwijzen direct naar Vimodos. JeansOnline is separaat verkocht en ‘opening soon’.

Onderzoek loopt
Curator Van Geel onderzoekt de rechtmatigheid van wat vooraf ging aan het faillissement. Uit het verslag: 'De activa en activiteiten van Vidala zijn in een transactie van 3 november 2015 overgedragen aan een derde. Vidala beschikt daarom per datum faillissement, in beginsel, niet meer over enige activa.'