Twinkle | Digital Commerce

Spar-winkels leveren WhatsApp-order binnen het uur

2017-11-11
180101
  • 1:19

Consumenten in het Gelderse Vuren en het Noord-Brabantse Dussen kunnen hun Spar-boodschappen vanaf januari via WhatsApp bestellen. De producten worden, in sommige gevallen gratis, binnen het uur thuisbezorgd.

Spar-ondernemers De Ruyter (Dussen) en Van der Beek (Vuren) - beide in het bezit van een webwinkel - denken met deze nieuwe besteloptie iets toe te voegen aan hun service. Klanten geven bij hun eerste bestelling het adres en de postcode in het Whatsapp-gesprek, waarna een bestelling kan worden doorgegeven.

Duimpje omhoog
De winkelier geeft akkoord met een ‘duimpje omhoog’. Hij verzamelt de producten vervolgens in de winkel en levert ze binnen het uur af. ‘We streven naar levering binnen 60 minuten’, vertelt franchiser Van der Beek aan Distrifood. ‘Mocht het langer gaan duren, doordat bijvoorbeeld de personele bezetting dat niet toelaat, dan laten we dat weten.’ De levering is gratis voor orders boven de 15 euro, daaronder betalen klanten 2,50 euro.

Uitrollen
De pilot is alleen bedoeld voor klanten uit genoemde plaatsen. Vanaf het tweede kwartaal volgend jaar wordt de dienst ook beschikbaar voor omliggende locaties.

Spar in e-commerce
Spar startte in 2013 met een proef in online verkoop. Op basis van de ervaringen met zeven testgebruikers haakten al gauw meer ondernemers aan op het Magento-platform. Spar-ondernemers zijn niet verplicht om de online verkoopmodule aan hun winkel te koppelen. Als ze dat doen, moeten ze zowel gratis afhalen in de winkel als bezorgen aan huis faciliteren. De franchisers verkopen alleen producten online die ze op dat moment op voorraad hebben in hun winkel, van waaruit de fulfilment plaatsvindt.