Twinkle | Digital Commerce

Nieuwe DA-eigenaar heeft ruime e-commerce ervaring

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:10

Drogisterijketen DA gaat verder onder de vleugels van de coöperatie Mosadex. Deze farmaceutische groothandel is initiatiefnemer van medisch webwarenhuis Leef.nl, de ‘one-stop-shop voor de zorgconsument’.


DA Retailgroep vroeg vorige week uitstel van betaling aan, waarop deze week een faillissement volgde. Het bankroet betreft 7 van de 266 DA-winkels, de toekomst van de overige vestigingen ligt in handen van de betrokken franchisers.

Broers
Mosada heeft de overgenomen activa ondergebracht in de Nederlandse Drogisterij Service BV, DA blijft als merknaam bestaan. Saillant detail is de betrokkenheid van zowel Ludwig Castelijns, ceo van Mosadex, als zijn jongere broer Henk Castelijns. Laatstgenoemde is voormalig interim-directeur van DA Retailgroep en inmiddels interim-directeur van het doorgestarte Nederlandse Drogisterij Service. Op BNR ontkende Henk Castelijns vanochtend dat de familieband een rol heeft gespeeld bij de doorstart.

Leef.nl
Zijn broer Ludwig deed bij Mosadex b2c e-commerce ervaring op via de ontwikkeling van Wellsens, later omgedoopt tot Leef.nl. Het bestelplatform werd opgetuigd met de Service Apotheken en met Sanoma, dat zijn bereik vermarkt. ‘De ambitie van Leef.nl is groot en past in onze multichannel benadering van de patiënt’, aldus Ludwig Castelijns eerder over de webshop. ‘De zorgconsument bereiken we via de openbare apotheek, online en direct aan huis.’

E-commerce kennis
DA, dat online vooralsnog geen potten wist te breken, kan van de e-commerce kennis binnen Mosadex profiteren. Een koppeling met Leef.nl is denkbaar.