Twinkle | Digital Commerce

‘Drukste dag ooit in Nederlandse webwinkelgeschiedenis’

2017-05-27
180101
  • 1:01

Terwijl half Nederland vakantie viert, moeten webwinkeliers vandaag flink aan de bak. Bol.com rekent op een verzendrecord van 350.000 pakjes. ‘Ik verwacht twee miljoen mensen in onze winkel. Je moet er niet aan denken dat al die mensen in een winkelpand samenkomen.’

Dat zegt algemeen directeur Daniel Ropers vanochtend in De Telegraaf. Ter vergelijking: drie weken geleden verlieten ruim 300.000 artikelen het 'pakjeshuis van Bol.com' voor Sinterklaas, zo'n vijftigduizend minder dan de verwachting voor deze maandag.

Ropers voorspelt dat vandaag de drukste dag in de Nederlandse webwinkelhistorie tot nu toe zal worden. Met name vanavond worden veel bestellingen voor onder de kerstboom verwacht.

Sinterklaas versus kerstman
De besteldrukte van vandaag leidt logischerwijs tot een bezorgpiek morgen. Marktleider PostNL communiceerde op dinsdag 1 december jl. een voorlopig bezorgrecord, met bijna 1,3 miljoen pakjes. Maar vorig jaar bleek de dinsdag voor Kerstmis aanmerkelijker drukker dan de dinsdag voor Sinterklaas bij PostNL. Een nieuw record lijkt ophanden.
 
Lees ook: