Twinkle | Digital Commerce

Marc Koster verlaat Beate Uhse

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:60

Marc Koster kondigt zijn vertrek aan als directeur omnichannel bij Beate Uhse, eigenaar van Pabo en Christine le Duc. Het is nog onbekend of de voormalige managing director van Create2fit een nieuwe uitdaging heeft gevonden.

'Ik ben ontzettend gemotiveerd om hier aan de slag te gaan’, zei Koster bij zijn overstap naar Beate Uhse in de zomer van 2014. ‘Het bedrijf is een pareltje dat opgepoetst moet worden, een sleeping giant. De ontwikkeling van online stagneert enigszins bij het erotiekconcern. Met mijn tien jaar ervaring ga ik daar verandering in brengen. De marges zijn zodanig dat er genoeg mogelijkheden zijn'.

Create2fit
Koster stond jarenlang samen met Tom Coronel aan het roer van Create2fit. Na de verkoop van zijn aandelen in dit bedrijf aan RFS Holland Holding in 2009 vertelde hij niet eeuwig bij de consumentenelektronicawebwinkel te blijven. Vijf jaar later was de stap daar.

Volledig e-commerce bedrijf
Begin deze maand werd duidelijk dat Beate Uhse vijftig banen schrapt in het streven te transformeren tot een digitale onderneming. ‘We willen geen tweede Neckermann worden’, meldde het bedrijf.