Twinkle | Digital Commerce

SuitSupply zoekt groeigeld voor online expansie

2017-11-08
180101
  • 1:10

SuitSupply zoekt groeigeld voor onder andere de uitbreiding van zijn e-commerce activiteiten. Het bedrijf hoopt 130 miljoen euro op te halen bij ABN Amro en andere partijen. ’30 procent van de omzet komt nu uit online.’

Dat laat ceo Fokke de Jong weten in een interview met Het Financieele Dagblad.

SuitSupply wil het groeigeld gebruiken voor zowel offline als online uitbreiding. In Europa, Azië en de Verenigde Staten moeten nieuwe vestigingen worden geopend. Dit jaar nog krijgen de VS en Canada er tien winkels bij. In Azië worden Seoul en Beijing aan de filiaallijst toegevoegd.  Over de expansie online doet De Jong geen mededelingen. Hij meldde eerder al dat het aantal fysieke winkels in Nederland eerder af- dan zou toenemen door internet.

Omzet
De herenmodeketen verwacht dit jaar in totaal 170 miljoen euro om te zetten. In 2016 moet dit 200 miljoen euro zijn. Het Nederlandse bedrijf was in eigen land in 2014 online goed voor 5,5 miljoen euro.

Same day afhalen
SuitSupply breidde zijn test rond same day afhalen van online orders onlangs uit naar Tilburg, Breda, Rotterdam en Den Haag. ‘We hebben de dienst de afgelopen periode getweakt en zijn benieuwd naar het gebruik in de maanden voor de feestdagen’, zei marketingdirecteur Martijn van der Zee in een gesprek met Twinkle.