Twinkle | Digital Commerce

Perfectly Basics geeft persoonlijk stijladvies

2017-05-27
180101
  • 1:06

Perfectly Basics biedt consumenten nu persoonlijk stijladvies. Het Haarlemse bedrijf stelde een team van negen stylisten samen om advies op maat te kunnen geven. Deze zogenoemde ‘Editors’ hebben ieder ook een eigen pagina met kleding passend bij hun stijl.

‘Wat is er nou leuker dan advies krijgen van een stylist zonder dat je je huis hoeft te verlaten?’, schrijft Perfectly Basics in een persbericht. De webwinkel met een showroom in thuisbasis Haarlem vindt persoonlijk stijladvies een belangrijke uitbreiding van zijn service.

Persoonlijker advies
Perfectly Basics, dit jaar de nummer 129 in uitgebreide lijst van de Twinkle100, gaf al stylingadvies in een blog, een shop the look en tips op de productpagina’s. Met de Editors wordt dit advies persoonlijker; de consument vult een formulier in met haar maat, kledingstijl en informatiebehoefte. Vervolgens stelt zij de adviseur een vraag, die zo snel mogelijk persoonlijk wordt beantwoord.

Virtuele paskamer
De webwinkel implementeerde vorig jaar een virtuele paskamer in zijn productpagina’s. De software, Virtusize genaamd, werd eerder al door het Britse Asos in gebruik genomen. Perfectly Basics was destijds naar eigen zeggen de eerste Nederlandse webshop die een paskamermogelijkheid op deze manier aanbood.

Lees ook:
Branchegeluiden: persoonlijke stylisten in modewebwinkels (22-6-2015)