Twinkle | Digital Commerce

Travelteq verkoopt reistassen alleen nog direct online

2017-11-08
370208
  • 1:08

Travelteq heeft besloten om alleen nog direct aan consumenten te verkopen. Daartoe heeft het Amsterdamse label een nieuwe website gelanceerd, waarop zijn reistassen de koop zijn. ‘Door traditionele tussenpersonen te omzeilen, zijn hoge marges verleden tijd.’

Travelteq gooit het roer om, laat het bedrijf uit 2009 vandaag weten. Er is een dubbele belofte gekomen: Italiaanse tassen en accessoires van de hoogste kwaliteit, voor een revolutionaire prijs.

‘Op een gegeven moment waren we door marges van tussenpersonen genoodzaakt om onze prijzen te verhogen tot boven de duizend euro’, motiveert oprichter Marcel van Ogtrop de koerswijziging. ‘In dat segment zitten de andere luxemerken. Dit voelde niet goed en past niet bij waarom we Travelteq zijn gestart.’

Directe verkoop is de toekomst
De ondernemer zegt klanten de allerbeste waarde voor hun geld te willen bieden. ‘We geloven dat de toekomst van retail ligt in het direct verkopen aan consumenten. Daarom hebben we besloten om distributeurs en retailers te omzeilen.' Travelteq wordt niet alleen goedkoper, ook komt het merk dichter bij zijn klanten te staan, benadrukt hij.


Warby Parker
De gevisualiseerde ketenverkorting doet denken aan soortgelijke plaatjes van online brillenverkopers Warby Parker, Ace & Tate en Luiz David. Anders dan Travelteq zijn deze merken direct online begonnen.