Twinkle | Digital Commerce

Sandd-ceo Haico Meijerink vertrekt na verschil van inzicht

2017-05-27
180101
  • 1:12

Haico Meijerink is na vier jaar vertrokken als ceo van Sandd. Het postbedrijf laat weten dat daar een ‘verschil van inzicht over het te voeren strategisch beleid’ aan ten grondslag ligt. Ronald van de Laar, voorzitter van de Raad van Commissarissen, neemt de functie van ceo tijdelijk op zich.

In een verklaring dankt de Raad van Commissarissen Meijerink voor zijn inzet de afgelopen jaren. Daarin is het ‘gelukt om het bedrijf verder te professionaliseren in de moeilijke postmarkt’.

De Buren
Sandd, uitdager van PostNL op de zakelijke postmarkt, nam anderhalf jaar geleden een aandeel in De Buren Afhaalcentrum. Afgelopen zomer trok Sandd zich echter weer terug uit het onbemande afhaalpuntennetwerk. Het afstoten van het belang was, zo meldde De Buren, ‘het gevolg van de strategische keuze van Sandd haar postkader uit te breiden naar een completer portfolio waarmee in het najaar 2015 gestart wordt'.

Marcel Winkelman
Sandd laat verder weten dat Marcel Winkelman is aangesteld als chief commercial officer (cco). Hij werkte eerder onder andere voor Netwerk VSP en Euro Mail. Winkelman voegt zich in het directieteam dat verder bestaat uit Laurens Oppers (cio), Patrick Landman (cfo) en Rob Brakenhoff (coo). Hij is de kennelijke opvolger van de begin dit jaar pas aangestelde Maarten Poels.