Twinkle | Digital Commerce

Postmates bezorgt lunches binnen 15 minuten

2017-05-27
180101
  • 1:02

Bezorgstartup Postmates heeft een nieuwe dienst gelanceerd die lunches binnen 15 minuten aan klanten in San Francisco levert. ‘Pop’, zoals de service heet, moet in een later stadium ook andere artikelen in een kwartier bezorgen.

Pop wordt nu alleen nog getest in één wijk in San Francisco. Consumenten kunnen vanaf 11 uur ‘s ochtends in de Postmates-app kiezen uit verschillende lunchmaaltijden die beperkt voorradig zijn. Deze lunches - rond de 10 dollar - worden dan binnen 15 minuten door een Postmates-koerier afgeleverd.

Onderscheidend
In San Francisco zijn tal van startups actief die maaltijden binnen zeer korte tijd bij consumenten thuis of op kantoor bezorgen. Postmates zegt dat Pop een unieke positie heeft, omdat het (in een later stadium) ook andere online bestelde producten samen met de lunch kan bezorgen.

Duizenden koeriers
Onder andere Starbucks, McDonalds, Apple en Etsy zijn aangesloten op Postmates, dat een waaier aan producten bezorgt in inmiddels veertig grote Amerikaanse steden. De vele duizenden koeriers uit het netwerk halen producten op bij een restaurant of winkel, om ze vervolgens binnen een uur bij de koper af te leveren.