Twinkle | Digital Commerce

KLM geeft weer korting aan touroperators

2017-05-27
180101
  • 1:04

Om marktaandeel op de vakantiemarkt terug te winnen, geeft KLM touroperators weer korting op vliegtuigstoelen. Hoewel de korting alleen geldt op populaire intercontinentale bestemmingen, breekt KLM met het vorig jaar gecommuniceerde beleid.

Dat rapporteerde TravMagazine dit weekend vanaf het ANVR Congres in Abu Dhabi. KLM kondigde vorig jaar zomer aan de touroperatorkortingen op de laagste boekingsklassen te schrappen. De stoelen zouden zo scherp gesprijsd zijn, dat er geen korting meer vanaf kon. Het besluit om touroperators voortaan zogenoemde seat only tarieven te laten betalen, zou los staan van KLM’s (inmiddels waargemaakte) ambitie om zelf pakketreizen aan te bieden.

Vakantiemarktaandeel
Verkoopdirecteur Toon Balm zei dit weekend echter dat touroperators ‘substantiële korting’ krijgen op de vijftien populairste bestemmingen in Noord-Amerika. Ook krijgen ze 40 euro korting op de drie laagste KLM-tarieven van de top-15 overige intercontinentale bestemmingen. ‘We hebben ingeleverd op ons leisure marktaandeel en dat willen we terug’, motiveerde Balm. ‘De vakantiemarkt blijft namelijk heel belangrijk voor ons.’ Binnen Europa geeft KLM geen korting.

Travel30
Met een eigen webomzet van 533 miljoen euro in 2014 is KLM de nummer 1 in de Travel30, de in de Twinkle100 opgenomen lijst met de grootste online reisverkopers in Nederland.