Twinkle | Digital Commerce

Handgemaakte meubels nu te koop bij Amazon

2017-05-27
180101
  • 0:52

Amazon heeft zijn platform voor handgemaakte producten geopend. Het nieuwe hipsterparadijs bevat zo’n 80 duizend items, die door vijfduizend partners uit zestig verschillende landen handmade zijn gefabriceerd.  

Met Handmade at Amazon concurreert de pure player direct met het beursgenoteerde Etsy. Eerder dit jaar startte Amazon een charmeoffensief voor Etsy-verkopers. De retailer vroeg hun zich aan te melden voor zijn nieuwe platform en beloofde meer bereik en betere merkbescherming.

Ontevreden
Een goede timing, want Etsy-verkopers klagen momenteel over het assortiment op het handelsplatform voor handgemaakte artikelen. Etsy zou ook verkopers van massaproducten toelaten, om meer inkomsten te genereren.

Andere beleving
Tegen een commissie van 12 procent verzorgt Amazon de betalingen, marketing en merkbescherming voor verkopers. Bij Etsy is deze fee 3,5 procent. Handmade-directeur Peter Faricy zegt dat de nieuwe marktplaats een geheel andere ervaring moet oproepen dan de rest van Amazon’s imperium. ‘Het is fabrieks- en massavrij’, zegt hij tegen de New York Times.