Twinkle | Digital Commerce

Made in Nijmegen biedt podium voor lokaal ontwerptalent

2017-11-08
180101
  • 1:04

Het nieuwe platform Made in Nijmegen laat consumenten zien welke handgemaakte designproducten ‘dichtbij huis’ gemaakt worden. De webwinkel biedt een podium voor Nijmeegse ontwerptalenten.

‘Met een kleine steek naar het “Made in Taiwan”, wil Made in Nijmegen laten zien wat er dichtbij huis gemaakt wordt’, schrijft de onderneming in een persbericht. ‘In de eigen regio en niet door middel van massaproductie. Een kwaliteitslabel met eigentijdse en onalledaagse producten, voor en door lokale makers.’

Producten
Het platform krijgt steun van het Ondernemersfonds Nijmegen. Momenteel hebben vijf ontwerpers een plek op de site. Zij maken onder andere banken, lampen, posters en tassen, met soms een link naar de Gelderse stad. Made in Nijmegen roept andere ontwerpers op om zich ook aan te melden.

Handgemaakt en lokaal
Handgemaakte, lokale producten krijgen steeds meer ruimte op het internet. In mei opende uitgever G+J Media de Glamour Concept Store, een online winkel voor limited editions van ‘grote merken’ en een plek voor startende ontwerpers. Twee jaar geleden boden Nederlandse verkopers op handelsplatform Etsy.com gratis verzending aan klanten die artikelen uit de eigen regio kochten. Met het initiatief #EtsyLokaal wilden zij online kopers van het Amerikaanse handelsplatform laten zien ‘wat er vlak om de hoek zit’.