Twinkle | Digital Commerce

Betaaldienst Square wil naar de beurs

2017-10-05
180101
  • 0:58

Square, een Amerikaanse betaaldienst voor fysieke retailers en ambulante handelaren, wil de beursvloer op. In door het bedrijf ingediende documenten staat dat het verlieslijdende Square 275 miljoen dollar wil ophalen.

Square wordt vooral gebruikt door kleine, fysieke spelers die hun klanten met creditcard willen laten betalen. Een creditcardlezer, gekoppeld aan een mobiel apparaat (foto), maakt dit mogelijk. Twee jaar geleden opende het bedrijf naast die core business een digitale marktplaats, waarop winkeliers relatief laagdrempelig online kunnen verkopen. Deze Square Market biedt de basis voor de mobiele bestelapplicatie Square Order en Square Pickup.

Geen winst
In 2014 heeft Square voor 23,8 miljard dollar aan creditcardbetalingen verwerkt. De omzet steeg in dat jaar met 63 procent naar 707,8 miljoen dollar. Winst maakt het bedrijf echter niet, schrijft Bloomberg. Amerikaanse analisten verwachten ook dat dit ook na de beursgang voorlopig niet het geval zal zijn.

Twee banen
Square wordt geleid door Jack Dorsey, de oprichter van Twitter. Dorsey heeft onlangs aangegeven terug te keren in het bestuur van Twitter, naast de baan als ceo van Square.