Twinkle | Digital Commerce

4Launch onder nieuwe eigenaar mobielvriendelijk

2017-05-27
180101
  • 1:13

4Launch heeft een vernieuwde webwinkel gelanceerd. Het is de eerste actie onder de vleugels van nieuwe eigenaar Infotheek Groep. ‘Er zullen nog vele stappen volgen’.

4Launch werd in 2002 opgericht door de destijds TU-studenten Guido Raaijmakers en Merlijn Westerhof. Inmiddels staan er tachtig man op de loonlijst van de online verkoper van elektronicaproducten. De jaaromzet van het Eindhovense bedrijf ligt rond de 45 miljoen euro.

Voor het eerst responsive
De webwinkel kwam op 10 oktober officieel in handen van Infotheek Groep, dat direct een nieuwe website voor 4Launch lanceerde. De website is met een responsive design voor het eerst geoptimaliseerd voor mobiel. Daarnaast zijn er ‘verbeteringen aangebracht aan het ontwerp, het gebruiksgemak en de bestelprocedure’, schrijft de nummer 38 van de Twinkle100 in een persbericht.

Aanvulling
De overname door Infotheek Groep kan de groeiplannen van 4Launch helpen realiseren. Het bedrijf verkoopt behalve aan ‘it enthousiaste’ consumenten steeds meer aan het midden- en kleinbedrijf, vertelde Raaijmakers eerder in een gesprek met Twinkle. ‘Infotheek helpt juist met name grotere bedrijven. Die doelgroepen vullen elkaar goed aan. Wij denken e-commerce, zou ik willen zeggen, een kant die Infotheek juist graag op wil. Ook dat past dus goed’.

Servicepunten
Raaijmakers kondigde deze zomer al aan dat hij strategisch aan de slag wil met 4Launch-servicepunten. 'Mensen willen een product vaak toch eerst even proberen', zei hij. Er volgen nog een hoop nieuwe stappen voor 4Launch, laat Infotheek Groep nu weten.