Twinkle | Digital Commerce

‘QVC en Zulily straks samen 5 miljard dollar waard’

2017-05-27
180101
  • 1:23

QVC, een Amerikaans shopkanaal van Liberty Interactive Corps, zou met de overname van flash sale site Zulily een e-commerce bedrijf van 5 miljard dollar worden. De helft van de omzet van de online reus komt uit mobiel.

Vorige maand werd bekend dat QVC Zulily voor 2,4 miljard dollar wil overnemen. De overname wordt waarschijnlijk nog voor het einde van het jaar beklonken, waarna de bedrijven zelfstandig blijven functioneren.

Derde of vierde in de lijst
De twee bedrijven zouden volgens het Amerikaanse Internet Retailer samen een jaaromzet van 4,73 miljard dollar hebben. ‘We maken het derde of vierde grootste e-commerce bedrijf van de Verenigde Staten’, schreef Mike George, ceo van QVC, onlangs aan het personeel van beide ondernemingen. De helft van de omzet - 2,36 miljard dollar - zou uit mobiel komen.‘In de huidige markt is dit gemiddeld tussen de 25 en 30 procent, zo staat in George’ brief.

Meer landen
QVC, dat momenteel 741 miljoen dollar buiten de Verenigde Staten omzet, wil samen met Zulily meer internationale markten betreden. Het bedrijf is al aanwezig in China, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan en Groot-Brittannië. QVC profiteert volgens George van Zulily’s jongere publiek en e-commerce expertise. Zulily kan een beroep doen op de video commerce ervaring van QVC.

Beursgang
Zulily is volgens Retaildive de enige flash sale site in de Verenigde Staten die een beursgang heeft gemaakt. In november 2013 haalde het bedrijf daar ruim een kwart miljard dollar mee op. Sinds mei is ook Alibaba één van zijn aandeelhouders. De Chinese e-commerce gigant heeft een bescheiden belang van 9,3 procent.