Twinkle | Digital Commerce

Deutsche Post plaatst pakketkasten landelijk in flats

2017-05-27
180101
  • 1:11

Deutsche Post DHL volgt zijn proef met pakketkasten in Berlijnse en Dortmundse flats op door de kasten nu ook beschikbaar te maken voor appartementencomplexen in andere steden. Aan de pilot in genoemde steden namen zo’n vijfhonderd flatbewoners deel.

Huurders in de proefsteden kunnen online bestellingen laten afleveren in een kluisjeswand in de centrale entree van hun flatgebouw. In het eerste kwartaal van 2016 wordt de productie van de pakketkasten uitgebreid, zodat ze in meerdere plaatsen in Duitsland worden geplaatst, vertelt een woordvoerster van Deutsche Post DHL aan de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Woningcorporaties
Deutsche Post DHL is momenteel in gesprek met meerdere woningcorporaties voor het plaatsen van de kasten. De kluisjes zijn inzetbaar voor het ontvangen en terugsturen van bestelde pakketten, aan de hand van unieke codes. Gebruikers kunnen er ook andere pakjes in leggen die ze willen verzenden. De pakketchauffeur neemt die dan mee, mits voldoende gefrankeerd.

Universele pakketkast
DHL testte eerder al pakketkasten die particulieren bij hun huis konden plaatsen. De ‘Paketkästen’ zijn alleen toegankelijk voor deze vervoerder. Een nieuw initiatief onder de naam ParcelLock moet de concurrentie aangaan met DHL’s kasten. De kluizen van ParcelLock zijn te openen door meerdere vervoerders, waaronder door de initiatiefnemers Hermes, DPD en GLS.

Lees ook: 
Pakketkasten aan huis: nog veel haken en ogen (20 januari 2015)