Twinkle | Digital Commerce

Vente-privee.com neemt meerderheidsaandeel in Vente-Exclusive.com

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:19

Vente-privee.com heeft een meerderheidsaandeel verworven in zijn concurrent Vente-exclusive.com. Het aandeel van de Fransen is nu 50,1 procent, de rest blijft in handen van de Belgische eigenaren van Vente-exclusive.com.

Vente-exclusive.com kondigt de samenwerking in een persbericht aan. De nummer 44 van de Twinkle100 zegt onder de vleugels van Vente-privee.com een sterkere groei te verwachten, zijn flash sale aanbod te kunnen uitbreiden en internationaal verder te willen groeien.

Europees avontuur
‘We zijn erg enthousiast over deze alliantie’, laat koper Vente-privee.com weten. ‘Ze past perfect in onze lange termijnvisie, want we willen onze activiteiten in Noord-Europa verder uitbreiden. We hebben veel respect voor wat de oprichters en het management van Vente-exclusive.com gerealiseerd hebben. Zij zullen autonoom blijven verder werken, en we zijn erg blij om nu ook te kunnen rekenen op hun ervaring en expertise om ons Europees avontuur verder uit te bouwen.’

Omzet en leden
Vente-exclusive.com, dat zichzelf vorig jaar de Logistieke Webshop van het jaar in Nederland en de beste webwinkel van België mocht noemen, zette met ruim 4 miljoen leden in 2014 zo’n 90 miljoen euro om. Het Franse Vente-privee.com noteerde vorig jaar 1,7 miljard euro en heeft 25 miljoen leden. In 2014 kwam er een rem op de jaarlijkse enorme groei van de pionier in flash sales.

Vente-privee.com
Vente-privee.com, sinds 2011 actief in ons land, trok vorig jaar de stekker uit zijn online activiteiten in de VS, na een weinig succesvolle samenwerking met American Express. In eigen land lanceerde het bedrijf een site waarop de nieuwste producten tegen de volle prijs worden verkocht. Kooroo is net als zijn zustersite een besloten platform.