Twinkle | Digital Commerce

USPS wil meer producten same day bezorgen

2017-05-27
180101
  • 1:16

USPS heeft zijn same day delivery dienst in New York uitgebreid door ook verse producten als bronwater en verse vis nog dezelfde dag bij bedrijven te bezorgen. Ook wil USPS online bestelde alcoholische dranken same day bij consumenten thuis brengen.

USPS startte in 2013 in San Francisco en New York met same day delivery. Destijds ging het in beide steden om een proef. De dienst bleek in San Francisco geen succes, na vijf maanden werd de pilot daar gestaakt.

Eén partij
De proef faalde jammerlijk, omdat slechts één grote (en anonieme) retailer zich aanmeldde voor de test. Deze retailer, goed voor 80 van de 95 same day deliveries, trok zich echter terug, waardoor er alleen nog maar kleine lokale spelers overbleven.

Uitbreiden in New York
In New York lijkt same day delivery wel een succes te zijn, nu USPS daar de bezorging wil uitbreiden naar nieuwe productcategorieën. Megan Brennan, de nieuwe directeur van het postbedrijf, wil ook de mogelijkheden in de levering van boodschappen en bezorging op zondag uitbreiden. De levering van alcoholische dranken moet nog worden goedgekeurd door de overheid.

Vertraagde leveringen
Een hoop ambities, die worden overschaduwd door een alert (pdf) van de US Postal Service Office of Inspector General, waarin het management van USPS wordt gewezen op een stijging van het aantal vertraagde leveringen van post en pakketten in de afgelopen maanden. USPS zegt hieraan te werken, aldus E-commercebytes.