Twinkle | Digital Commerce

Lancering Android Pay laat op zich wachten

2017-10-05
180101
  • 1:32

De lancering van Android Pay was voorzien voor deze zomer, maar Google maakt duidelijk dat niet te gaan halen. Wel heeft het bedrijf nieuwe details bekend gemaakt over zijn mobiele betaalmethode voor offline en online aankopen.

Het zou deze week worden, aldus verschillende media, dat Android Pay zijn entree zou maken. In een blog-posting spreekt Google zelf echter over ‘later dit jaar’. De bijdrage wordt afgesloten met de tekst: ‘We kijken er naar uit meer informatie te delen in de komende maanden.’

Duizend apps
Google laat vast weten dat Android Pay beschikbaar komt in meer dan zevenhonderdduizend winkels in de VS en in meer dan duizend verschillende apps. Tot de lange lijst van participanten behoren Best Buy, McDonald’s, Staples, Groupon, Etsy en Uber.

Virtuele nummers
Google geeft aan dat behalve merchants ook banken, kaartverstrekkers en betaalverwerkers als Braintree, CyberSource en Stripe een plek hebben in het ecosysteem van Android Pay. De zoekgigant werkt samen met de grote betaalnetwerken en financiële instituties aan een ‘industry standard security tokenization’; gebruikers delen straks geen credit- of debetkaartnummers, maar virtuele rekeningnummers bij het afrekenen.

Offline en online
Consumenten kunnen straks via Android Pay met hun credit- of debetkaart betalen door hun telefoon langs een terminal te zwaaien (offline) of door in apps op de button ‘Buy with Android Pay’ te drukken. Over betalingen op (mobiele) sites, rept Google niet. Retailers kunnen desgwenst hun loyaltyprogramma's koppelen aan Android Pay.

Apple Pay en Samsung Pay
Apple heeft met Apple Pay al een soortgelijke mobiele betaalmogelijkheid voor verschillende kanalen gelanceerd. Met Samsung Pay heeft zich deze week ook een andere grote hardwarefabrikant aan het betaalfront gemeld. Alle genoemde bedrijven zullen op termijn ook ons land gaan bedienen met hun betaaloplossingen.