Twinkle | Digital Commerce

‘Carrefour koopt Franse pure player Rue du Commcerce’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:07

Supermarktbedrijf Carrefour is in onderhandeling voor de aankoop van Rue du Commerce, een van Franse webwinkel in van oorsprong computer- en elektronicaproducten. De overname zou in 2016 gesloten worden tegen een bedrag van tussen de 20 en 30 miljoen euro.

Dat melden ingewijden aan het Franse Journal du Net.

Rue du Commerce werd in 1999 opgericht als webwinkel in elektronica en computeronderdelen. Inmiddels heeft de pure player zijn assortiment uitgebreid met productcategorieen als mode, huishoudelijke apparaten, tuinmeubelen en sportartikelen.

Zevende plek
Volgens Journal du Net wordt een combinatie van Carrefour en Rue du Commerce met een geschatte omzet van 1,1 miljard euro in 2014 goed voor een zevende positie op de e-commerce ranglijst van Frankrijk. De twee bedrijven worden in online verkoop voorbij gestreefd door respectievelijk Voyages Sncf (tickets), Amazon, E.Leclerc, Cdiscount, Air France en Auchan (hypermarkt).

Marktplaats
Naast de eigen verkoop van producten, heeft Rue du Commerce een poel van third party sellers die onder de noemer La Galerie Marchande hun artikelen op het platform verkopen. Zij betalen een commissie aan Rue du Commerce, wat vorig jaar zo’n 11,1 miljoen euro in het laatje van de pure player bracht. In totaal boekte Rue du Commerce vorig jaar een omzet van 316,7 miljoen euro.

Bron: Journal du Net