Twinkle | Digital Commerce

EBay werft merchants voor bezorgabonnement

2017-11-11
180101
  • 1:16

Onder de naam eBay Plus lanceert de handelssite dit najaar een loyaliteitsprogramma in Duitsland. Zakelijke verkopers krijgen 15 procent korting op commissies als ze een bepaald serviceniveau garanderen aan webshoppers.

Met het programma, waarover eerder dit jaar al berichten naar buiten kwamen, probeert eBay Duitse webshoppers nauwer aan zich te binden. Tegen een ‘geringe’ jaarvergoeding – van naar verluidt tussen de 15 en 25 euro – genieten ze onder andere van gunstige bezorg- en retourregels. De voordelen gelden alleen bij verkopers die zijn aangesloten op het programma.

Korting, zichtbaarheid en bescherming
Deze merchants krijgen als gezegd korting op commissies en eBay belooft dat zij beter zichtbaar worden op de handelssite dan collega-verkopers zonder logo. Verder genieten ze ‘verkopersbescherming’ op orders die ze me track & trace versturen.

Reeks voorwaarden
Daar staat een reeks voorwaarden tegenover, onder andere dat bestellingen van 10 euro of meer altijd met track & trace worden verzonden. Daarmee is de merchant zijn commissiekorting al snel weer kwijt, schetst de Duitse site Take-me-to-auction.

Daar komt bij dat winkeliers orders tot twee uur ‘s middags nog dezelfde dag moeten verwerken en dat ze geen verzendkosten mogen doorrekenen. De koper moet aankopen ook een maand lang kosteloos kunnen retourneren, maar eBay neemt de kosten daarvoor voor zijn rekening. Althans in de beginperiode.

Handelaren moeten verder gevestigd zijn in Duitsland, beschikken over goede ratings (‘Top-Bewertung’) en vaste prijzen met eBay-garantie bieden.

Lees ook: EBay trekt stekker uit bezorgprogramma EBay Now (28 juli 2015)