Twinkle | Digital Commerce

Amazon slijt zijn virtuele assistent Echo op Staples.com

2017-05-27
180101
  • 0:58

Amazon heeft een exclusieve samenwerking gesloten met Staples. De kantoortartikelengigant is de enige die Amazon’s virtuele spraakassistent Echo ook mag verkopen. Het apparaat is er alleen online te koop.

Echo werd eind vorig jaar gepresenteerd door Amazon. De cilindervormige huiskameraad beantwoordt vragen, dimt lichten, speelt muziek en tapt moppen op verzoek. Dankzij een update is het sinds dit voorjaar ook mogelijk om via stembesturing producten te bestellen.

Gadget
Tot voor kort was Echo alleen te koop bij Amazon, voor 179,99 dollar, nu tegen dezelfde prijs ook op Staples.com. Het is niet duidelijk hoeveel Echo’s er in gebruik zijn, wel liet Amazon onlangs weten dat er vierduizend werden verkocht op zijn eerste Prime Day.

Vaarwater
Amazon en Staples zitten steeds meer in elkaars vaarwater, niet alleen aan de vraag- maar ook aan de aanbodkant; afgelopen april lanceerde de online retailer met Amazon Buisiness een grote zakelijke marktplaats. Daarop kunnen fabrikanten en groothandels terecht als third party seller. Staples, dat concurrent Office Depot opslokte, opende eind vorig jaar de poort voor externe verkooppartners.


Gerelateerde artikelen: