Twinkle | Digital Commerce

4Launch in handen van Infotheek.com

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:04

4Launch wordt overgenomen door de Leidse Infotheek Groep. De nummer 34 van de Twinkle100 blijft onder eigen naam opereren en biedt Infotheek.com zijn ‘specialisme op het gebied van e-commerce’.

4Launch werd in 2003 door Guido Raaijmakers opgericht als Nederlandse webwinkel voor (computer)elektronica. Inmiddels verkoopt het bedrijf hardware, software, randapparatuur en accessoires aan particulieren in meerdere Europese landen. Het bedrijf heeft tachtig medewerkers in dienst en draait zo’n 45 miljoen euro omzet per jaar.

Juiste match
‘Onze klanten in de educatie en binnen de overheid maken al gebruik van onze custom made klantportalen. Voor consumenten en bedrijven was ik al enige tijd op zoek naar een specialist’, laat Jordy Kool, ceo van Infotheek.com, optekenen in een persbericht. ‘Met 4Launch hebben we de juiste match gevonden.’

Infotheek Groep
De Infotheek Groep is met een omzet van 300 miljoen euro per jaar en kantoren in Leiden, Barcelona, Mechelen, Böblingen (Duitsland), Kopenhagen, Stockholm, Götenborg, Milaan, Milton Keynes (Engeland), Burgas (Bulgarije) en Warschau een grote speler in ict. Leden van Infotheek.com besparen op de aanschaf van hardware en software, en kunnen gebruik maken van onderhoudservices en andere ict-gerelateerde oplossingen.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) moet de overname nog goedkeuren.